HRVATSKE SVJETSKE IGRE 2020 ZAGREB

Dragi prijatelji sportasi amateri- rekreativci

U zelji da svi dobijete informacije o ovom jedinstvenom sportskom i kulturnom dogadjaju koji za Hrvatske iseljenike organizira HRVATSKI SVJETSKI KONGRES pozivam sve Vas , Vase obitelji, Vase prijatelje na nezaboravno druzenje u Hrvatsku od 20.07.2020.do predvidivo 29.07.2020.

Donja dobna granica za takmicare je 16 godina starosti, gornja dobna granica nije odredjena.

Svi takmicari starosti 50+ takmicit ce se u veteranskim ekipama.

Na proslim HSI 2017.godine u Zagrebu Team USA brojio je 30 takmicara , ukupno 70 clanova .

Uz sportove navedene na letku u program takmicenja dodani su golf i sah. Ali Vi se mozete prijaviti i u ostale sportove koji nisu navedeni na letku, u tom slucaju ukoliko bude dovoljno prijavljenih takmicara za sport u koji ste se predbiljezili i taj sport ce biti uvrsten u takmicenje na HSI.

Za vrijeme trajanja HSI, u pauzama takmicenja , organizirala sam za Vas ali i sve ostale nase prijatelje koji ce doci sa svih kontinenata, posjet Americkim fakultetima RIT i ZSEM u Zagrebu. Svojom prezentacijom upoznat ce Vas sa  programima , za  Vasu djecu ili unuke koji zele doci studirati u Domovinu.

U zelji da i nase najmladje iseljenike ukljucimo u HSI , Team USA je za najmladje, osnovnoskolce predvidio druzenje s jednom osnovnom skolom iz Zagreba. Predvidjeno je za ovo prvo druzenje ,da djeca (unuci) iseljenika  razmjene crteze zemalja iz kojih dolaze i svoje kontakte sa  malim prijateljima iz Hrvatske. 

Nas cilj, Team USA u ovom projektu je da se na slijedecim igrama 2023. i nasi najmladji aktivno ukljuce u Hrvatske svjetske igre.

Prijaviti se za sudjelovanje na HSI mozete do 01.04.2020. na email  [email protected]

Okupljanje Team USA je 20.07.2020. u studentskom domu Stjepan Radic, kada bi nas,  predvidivo , trebao pozdraviti Americki ambasador u Republici Hrvatskoj

Svojom akreditacijom imate osiguran smjestaj u studentskom domu Stjepan Radic

                                                            tri obroka dnevno

                                                            besplatan prijevoz po Zagrebu……….

image.png

Omaha po zavrsetku Hrvatskih svjetskih igara 26.07.2020. predvidjeli smo edukativni izlet za clanove Team USA, nekoliko novinara i nekoliko nasih prijatelja Hrvatskih iseljenika drugih timova koji ce biti prisutni na HSI, Hrvatskih povratnika koji zive u HR , u NP Plitvice. Po zavrsetku obilaska NP  Plitvice predvidjen je nastavak puta prema Dubrovniku gdje bi trebali imati 3 nocenja.

image.png

Slijedeci dan 27.07.2020. predvidjen je izlet brodom na otok Mljet i NP Mljet gdje bi se ,predvidivo ,trebali zadrzati do predvecer a zatim brodom vratiti u Dubrovnik.

image.png

Za kraj 28.7.2020 ostaje biser Mediterana Dubrovnik! Posljednjeg dana naseg druzenja trebali bi biti gosti Grada Dubrovnika. Predvidjen je obilazak zidina, odlazak na Srd, na kratko cemo posjetiti udrugu DESA Dubrovnik  i zajednickom vecerom u Yaht club Orsan dogovoriti novo druzenje na HSI za 2023. godinu 

image.png

Lijepi pozdrav,

VIDIMO SE